Idén is várjuk az 1 százalékokat

A Vasvári Pál Önsegélyező Sajtóalapítvány közleménye és felhívása

AZ IDÉN IS VÁRJUK

AZ ADÓZÓK SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓJÁBÓL AZ 1 %-OS FELAJÁNLÁSOKAT

A Vasvári Pál Önsegélyező Sajtóalapítvány él és továbbra is adni akar. A szakma dolgozói várják, hogy a Sajtószakszervezet alapítványától nehezedő anyagi helyzetükben támogatást kapjanak. Ennek egyik módja, hogy a Vasvári Pál Önsegélyező Sajtóalapítvány, amely erre a célra jött létre, kérésükre segélyben részesítse őket. Erre az alapítványnak módja van, de lehetőségei csak akkor nőnek, ha a szakma dolgozói befizetéseikkel segítik a működést. Az egyik legegyszerűbb mód a személyi jövedelemadó 1 %-ának felajánlása.

EZEK AZ 1 %-OK, MINT TUDJUK – NEM JELENTENEK „KÜLÖN KIADÁST”, HISZEN A TÖRVÉNY SZERINT MÁR KISZÁMOLT, BEFIZETETT ADÓRA VONATKOZNAK.

A Sajtószakszervezet Vasvári Pál Önsegélyező Sajtóalapítványának kuratóriuma úgy határozott, hogy a beérkező összeget a sajtóbeli változásokra tekintettel a szerkesztőségek átszervezése miatt nehéz helyzetbe kerülő újságírók és más szerkesztőségi, kiadóvállalati munkatársak segélyezésére fordítja.

Nem most kérjük először a sajtó munkatársait, barátait a sajtószabadság híveit ilyen támogatásra. 1989-es megalakulásunk után néhány évvel, 1993-ban „SOS gála” címen műsoros esten is növeltük „tőkénket”. Később több kiadóvállalat is — akár volt ott szakszervezetünknek alapszervezete, akár nem – jónéhány százezer forintot utalt át számlánkra. Akadt cég, amely három éven át szerződés alapján támogatott, s akadt olyan év is, amikor a szakszervezet nyugdíjasai – akiknek már nem volt 1%-os lehetőségük – „sárga csekken” küldtek támogatást.

Most – elsősorban – a napjainkban aktuális 1%-os felajánlásokra hívjuk fel a figyelmet!

Ugyanerre a számra várhatjuk azoknak a felajánlásait is, akik „csak úgy”, saját jövedelmükből küldenek támogatást a Vasvári Alapítványnak. Ez is hozzánk kerül, s kuratóriumunk a támogatást eljuttathatja a rászorulóknak. Csak írják rá a szolidaritás számát:

19639903-1-43

A rendelkezés idei módjai:

• az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy

• az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 18EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

• papíros formában az szja bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,

• az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,

• a 18EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon vagy

• amennyiben a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2019. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (a borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

2019. május 20. után semmilyen módon nem rendelkezhet az 1-1 %-ról, akkor már jogvesztő.

Az 1+1%-ról rendelkező nyilatkozaton jelezheti azon döntését, hogy nevét és címét az Ön által kedvezményezettként feltüntetett civil szervezettel, alapítvánnyal közöljék. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

A SAJTÓBAN MŰKÖDŐ KIADÓK, SZERKESZTŐSÉGEK, HIRDETŐK ÉS MÁS CÉGEK GAZDASÁGI VEZETŐIHEZ IS SZÓLUNK. BEVÉTELEIKBŐL ŐK IS SEGÍTHETNEK UGYANEZEN A SZÁMON!

M. Lengyel László Horváth Zoltánné

ügyvezető társelnök elnök

Sajtószakszervezet Vasvári Pál Önsegélyező Sajtóalapítvány

A nyomtatvány itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.